O nas

Ker se skupina jadralcev že vrsto let ukvarja z jadralnimi starodobniki je Boris Kožuh menil, da je čas, da bi ustanovili Društvo starodobnikov, nosilo pa naj bi ime Letov. Pred dnevi, bilo je 4. februarja v Ljubljani, v Cafe Fontana, je bil ustanovni sestanek. Glavna značilnost DS Letov je odprtost do vseh, ki jih zanima zgodovina jadralnega letenja in letalstva v Sloveniji, sicer člani stojijo trdno na tleh. Več o društvu bomo napisali po drugem sestanku, ki naj bi bil marca. Za začetek bo društvo zastopal Klemen Oman iz Škofje Loke, nadeli so mu naziv in naloge prvega predsednika.

Delovne usmeritve

Letov je ustanovljen z namenom ohranjanja letalske zgodovine. Poskušali bomo ohraniti čim obsežnejši del, da ga obenem lahko predstavimo širšemu krogu z razlogom, da spoznajo prehojeno pot slovenskega letalstva skozi čas in prepoznajo njegovo resnično vrednost, ki je kljub izrednim dosežkom večkrat zapostavljena in prezrta. 
Stremimo, da prejeto znanje in izkušnje na področju letalstva in aktivnosti lahko nekoč s ponosom predamo naprej, tako kot smo jo prejeli mi. 
Projekti, ki jih trenutno izvajamo:

  • Šola gradnje letal
  • Virtualni muzej letalstva
  • Letenje s starodobnimi letali
  • Vsakoletni zlet
  • Sodelovanje s podobnimi institucijami doma ter po svetu
  • Iskanje primernega prostora za kvalitetno in nemoteno delo društva na vseh področjih

Ekipa

Klemen Oman – predsednik

Boris Kožuh – podpredsednik

Saša Kožuh – tajnik in blagajnik

Klemen Petelin – spletni urednik

Mediji o nas

https://www.ferata.hr/leteci-oldtajmeri-na-sinjskom-aerodromu/

https://www.opensoaring.com/oaza-biala-podlaska-nas-je-pozdravila-witamy/embed/#?secret=zr8Q92kShk